✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice
✓ Alle bestillinger før 12 blir sendt samme dag ✓ Gratis frakt over 799 kr* ✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice

Hvilken grill/smoker passer deg?

Utvalget av griller og smokere blir bare større og større og for mange kan det bli forvirrende og gjøre valget vanskeligere. Vi ønsker å hjelpe så mange som mulig med å velge den grillen/smokeren som passer de aller best, etter hvordan man bruker en grill/smoker.

Noen er bare ute etter å grille noen burgere og pølser, mens andre ønsker å drive med mer BBQ og langtids smoke ribs og andre godsaker.

Vi kan dele inn griller/smokere i disse kategoriene:

Gass:

Napoleon Gassgriller

Kull:

Napoleon Kullgrill
Pit Barrel Cooker
Kamado

Pellets:

Traeger
Pit Boss
Camp Chef

Griddle(Stekeplate)

Pit Boss Griddle

Vedfyrt:

Offset smokere

Gassgrill:

Gass er fortsatt det mest brukte i norske hjem, det er raskt og enkelt. Gass egner seg dog ikke til de som ønsker å lage mer BBQ og kjøre “low and slow”. Det er rett og slett vanskelig å få korrekt temperatur og holde den stabil over tid. Gass egner seg til direkte grilling og indirekte, men ikke på stykker som må kjøres “low and slow”

«Low and slow» Det betyr lav varme over lengre tid, f.eks på Brisket, svinenakke osv.

Kullgrill:

Vanlig kullgrill som vi kjenner de, disse finnes også i mange varianter og kvaliteter. Kan brukes til det meste og er egnet både til å smoke mat og grille over høy varme.

Mer jobb med å stille inn for å holde lav varme, men med litt trening kommer det seg fort. Viktig med bruk av godt kull.

Barrel smoker aka Pit Barrel Cooker:

Dette er en tønne som fyres med kull og trebiter for røyking. Veldig effektiv og holder tempen enkelt nede på 120-130 grader. Blir utrolig god smak på maten som er i denne. Budsjettvennlig smoker, som er enkel å bruke. Kan også grilles med på vanlig måte.

Pellets:

Pellets smokere:

Dette er geniale smokere, som fyres med pellets. Pellets finnes i mange forskjellige tresorter, så man kan påvirke hvordan røyksmak det blir på maten.

Disse finnes fra mange leverandører, i mange størrelser og kvaliteter. VI anbefaler merkene Traeger, Pit boss, Camp Chef og Louisiana grills.

De er enkle å operere, gir fantastisk god mat og er smokere som holder i mange mange år.

Vedfyrt:

Offset smoker.

Her kommer man over på de store, vedfyrte smokerne. Disse er det lite av i Norge pr nå, men veldig populært i Norge. Brukes mest når man lager mye mat, til mange.

Oppsummering:

Vi sier gjerne at gassgrill er til de som ønsker å grille over direkte varme, eller indirekte uten stor kontroll på varmen. De er geniale griller, som er rask å starte og gjør jobben de er laget til godt.

Vanlig kullgrill, som f. eks kulegrill og Kamado er for de som ønsker å bruke grillen til både direkte og “low and slow” og ønsker den gode smaken man får av kull. Man kan også tilsette trebiter for å få røykeeffekt. De krever litt mer jobb og man må ofte justere inn varmen om man skal kjøre “low and slow”

Pellets smokere er for de som vil ha det enkelt, men allikevel få skikkelig god smak på maten og ikke minst kunne bruke den til alt fra “low and slow” til grilling og baking. Dette er smokere som er veldig fleksible og enkle i bruk, her trenger man ikke å være ekspert for å få et skikkelig bra resultat. Pellets smokere er den versjonen vi selv bruker mye og du får så mye ut av disse!

Spesielt er kvaliteten på Pellets smokere veldig bra og man kan regne med å ha grillen i mange mange år, vedlikeholdet er også veldig enkelt, så her får man mye moro for lite jobb.

Vi håper dette hjelper litt med valg av ny grill, men gjerne ta kontakt med oss på kundeservice for å få tips og triks, vi elsker å få nye folk inn i BBQ verdenen.