✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice
✓ Alle bestillinger før 12 blir sendt samme dag ✓ Gratis frakt over 799 kr* ✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice

OPPSKRIFT: SPARERIBS

Spareribs er noe de fleste elsker, skikkelig saftige spareribs som smaker himmelsk. Dette er noe vi har laget mye av, både på Pellets Smoker og Kullgrill. Man trenger ikke å være ekspert for å få gode spareribs, men man må sette av nok tid og være tålmodig for å få de skikkelig “fall off the bone”.

1: Begynn alltid med å fjerne membran på baksiden av spareribsene, ta en smør kniv og brett opp membran, så ta litt tørkepapir og riv den av.

2: Godt med krydder er viktig, her går det ofte på smak og behag. Selv liker jeg Rub med litt honey i seg og gjerne chili. Jeg bruker å smøre inn ribsa med sennep, før jeg har på rub/krydder. Starter gjerne med Killer Hogs A.P, så topper jeg med Killer Hogs Hot BBQ Rub. La de så ligge i 30 minutter for at krydderet skal få sette seg.

3: Bruker du en Pellets Smoker, som f eks Z Grill, setter du den på 120-125c. Når Smokeren er varm, putter du på spareribs og lar de ligge i ca 2 timer. Kan gjerne gi de en sprut med en blanding av Eple cider eddik og kjøttkraft etter 1 time, så de ikke tørker ut. Følg med og sprut på mer etter 30 min om nødvendig.

4: Etter 2 timer, tar du ut spareribs og pakker de inn i alu folie, gjerne med litt brunt sukker i bunn av folien og litt eplejuice. Legg de med kjøttsiden ned. Pakk de godt inn og legg tilbake på smokeren, la de så ligge 2 timer til.

5. De er ferdig når man har fått bra “pullback” på beina, altså at de stikker ut og de ser saftige ut. Du kan gjerne bruke en instant tempmåler også, skal ligge på rundt 90-95c. Ta de så av smokeren og påføren en av dine favoritt BBQ Sauces. Selv digger jeg Killer Hogs The Vinegar Sauce på ribs.

6: Legg de så tilbake på smokeren i 15-20 minutter, bare så sausen får satt seg.

7. Ta ut spareribs og nyt maten!