✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice
✓ Alle bestillinger før 12 blir sendt samme dag ✓ Gratis frakt over 799 kr* ✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice

Rengjøring og vedlikehold av Grill

Det er viktig å ta vare på grillen, jo mer nøye man er med rengjøring og vedlikehold, så lengre holder grillen. Det er ofte en større investering, som man ønsker skal holde i mange år.

Her følger vår måte å holde grillen ren og fin igjennom sesongen og før eventuell lagring, om man ikke griller hele året!

Kjøpt helt ny grill/smoker?

Da anbefaler vi alltid å kjøre innbrenning av grillen før bruk, for å fjerne eventuelle oljer fra produksjon og annet rester. Har du en grill med støpejernsrister og ubehandlet stål, så anbefaler vi å sette disse inn med matolje, for å gjøre vedlikeholdet enklere.

Rengjøring etter hver bruk:

Etter bruk, er det alltid lurt å bruke en god børste og gå over grillen med, her anbefaler vi gjerne børster uten messing bust, så man slipper eventuelle metall spon på ristene.

Det gir god effekt, om man også kjører opp varmen på grillen først, for å myke opp eventuelt fett og rester. Har du mye rester igjen på risten, kan man skrape med f.eks en stekespade.

Større rengjøring:

Bruk en god grillrens, f. eks Traeger All Natural Cleaner eller Howtobbqright Grill cleaner, disse brukes både innvendig på rister og bunn av grill, men også fin på utsiden. Bruk en fuktig og varmt klut, spray først og la det virke, før du tørker godt over. Bruk denne metoden både på innsiden og utsiden.

Det kan også lønne seg å brenne ut av grillen etterpå, kjør opp varmen og la fett og rester brenne opp, før man tørker raskt over.

Før lagring:

Det er viktig at grillen er helt ren både utv og innv før du setter den bort for lagring over vinteren, om du ikke griller hele året så klart. Bør oppbevares tørt og gjerne uten trekk om den står innendørs.