Slik lager du bacon hjemme
Bacon er noe de fleste elsker å spesielt om det er litt kvalitet på kjøttet! Etter at du har prøvd å lage bacon selv, kommer du aldri til å kjøpe i butikken igjen. Dette er virkelig en helt annen kvalitet en det du får på nærbutikken og det er billigere.
Du kan fint bruke f. eks tynnribbe til å lage bacon, har du en slakter kan du få levert uten ben og svor også.
Vi selger dette i butikken og kan skaffes på kort tid om det er utsolgt. Når man lager bacon, er det ofte lurt å lage mye, da det går unna når det ligger i fryseren.
Kjøttet må ligge i en blanding av salt og sukker over natten, for å dra ut mest mulig fuktighet, så skyller man av saltet og tørker kjøttet. Nå kan man enten røyke den naturell, eller bruke f. eks pepper eller en favoritt rub.
Vi brukte en pellets smoker for å få det perfekte resultatet, kjører på 75c til intern temp på 68c. Pellets smoker gjør jobben enkel, samtidig som den gir en utrolig god røyksmak. Eple pellets eller Cherry er fint, kan også bruke f. eks Hickory om man vil ha en sterkere røyksmak.
Ta en kikk på videoen vår og se hvordan vi gjør dette og ikke minst se resultatet på dette nydelige baconet!