✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice
✓ Alle bestillinger før 12 blir sendt samme dag ✓ Gratis frakt over 799 kr* ✓ Lynrask levering ✓ Ekspert kundeservice

Slik lager du Brisket

Brisket blir gjerne sett på som kongen av BBQ, den er ofte fryktet da det tar lang tid og sjansen for at den blir tørr er tilstede. Har man først laget den noen ganger og begynner å bli kjent med hvordan man oppnår best mulig resultat, er det ikke noe problem.

Her får du den ekte BBQ smaken og kjøttet blir helt utrolig mørt. En skikkelig brisket bør være 4-5kg eller mer. Jo større den er, jo enklere er det å få den perfekt. Med slike kjøttstykker kan du mate hele familien og vennene dine, uten at det koster skjorten. Brisket er et rimelig priset kjøttstykke.

Det er noen regler man må huske på ved tilbredelse av brisket:

1: Temp på 100-120c
2: Pakk den inn i butcherpaper eller alufolie når den når 70 grader, dette for å hjelpe den over “stall”. Den har en tendens til å kunne bruke 1-2 timer på å komme seg fra 70c. Derfor pakker man den inn, for å få fart på den igjen.
3: La den hvile i MINST 1 time etter at den er ferdig, har man tid til lengre hviletid, kjør på. Man kan gjerne legge den i en kjøleboks om det er flere timer til maten skal serveres. Bare husk å løfte på lokket hver 30 min, så den ikke fortsetter å stige i temp.
4: Ta den av på ca 93-96c, men kjenn alltid på den med noe spisst, det skal føles som å stikke inn i smør.
5: Husk å krydre godt. Texas style er med 50/50 salt og pepper. Selv liker jeg det i bunn, men topper gjerne med noe god BBQ Rub. F eks KosmosQ Cow Cover.
6: Brisket bester av “flat” og “point” flat er den delen som er flatest, mens point er bakre del, som er endel tykkere. De to delene er bindet sammen av fett. Når du deler opp brisketen, må du passe på å dele opp mot fibrene. Dvs at Flat må deles opp vannrett og point må deles på midten, så snues for å deles opp. Jeg legger ved bilde under som viser dette godt.

Det aller viktigste er å sette av nok tid, å stress smoke en stor brisket blir sjelden bra!