Tomahawk på Masterbuilt
Tomahawk har blitt veldig populært og det er ett flott kjøttstykke, så ser det jo også kult ut med ben som sitter på. Men i bunn og grunn, er dette en Entrecóte.
Vi viser deg hvordan vi smoker en Tomahawk på Masterbuilt, for så å gi den en god sear for den rette overflaten. På denne kjørte vi det enkelt med rub og brukte Killer Hogs Steak Rub. Denne er ypperlig på godt kjøtt og tilfører kun god smak, uten å ta noe fra selve kjøttet.
Det er alltid anbefalt å bruke termometer når man smoker og griller kjøttstykker som dette, så du får den tempen du ønsker på kjøttet. Her kjørte vi det opp til ca 54/55 grader, noe som gir en medium – kjerne.
Ved å smoke kjøttet først, får du tilført en god smak og kjøttet blir ekstra saftig. Det er dog viktig å gi kjøttet en god stekeskorpe etterpå, noe Masterbuilten får til uten problemer.